Gå til hovedindholdet
Behandlingsrådet 10 SH

Behandlingsrådet åbner nu op for dialog med de parter, der vil have evalueret en sundhedsteknologi. Samtidig har Rådet netop sendt sin proceshåndbog og metodevejledning i høring

Behandlingsrådet åbner nu op for, at aktører inden for sundhedsvæsnet og medicoindustrien kan indlede en dialog med Behandlingsrådets sekretariat, hvis de ønsker at få en sundhedsteknologi evalueret. For at få en sundhedsteknologi evalueret, skal der indsendes et officielt evalueringsforslag til Behandlingsrådet, men inden da kan det give god mening at indgå i en dialog med sekretariatet. Dialogen opstartes gennem Behandlingsrådets hjemmeside, hvor man kan udfylde en formular, hvorefter sekretariatet tager direkte kontakt.

– Man kan endnu ikke indsende et evalueringsforslag, da vi først skal have godkendt proceshåndbogen og metodevejledningen. Men vi åbner nu for muligheden for at indgå i dialog med sekretariatet, så ansøgerne kan blive klædt rigtigt godt på, inden de officielt kan indsende deres evalueringsforslag. Forhåbningen med initiativet er, at vi kan hjælpe ansøgerne godt på vej – og at vi dermed også har nogle rigtigt gode sager, når rådsmøderne starter, fortæller Michael Dall, der er formand for Behandlingsrådet.

Inden sommeren 2021 vil ansøgere kunne finde en skabelon til evalueringsforslag på Behandlingsrådets hjemmeside.

Håndbog og vejledning sendt i høring

Derudover har Behandlingsrådet sendt proceshåndbogen og metodevejledning i høring hos de parter, der tidligere har afgivet høringssvar vedrørende proces- og metoderammerne. Proceshåndbogen og metodevejledningen er desuden publiceret på Behandlingsrådets hjemmeside, hvor alle interesserede kan læse med og indsende deres inputs.

– Det er vigtigt for os, at vi er åbne omkring den proces, vi har frem mod det første rådsmøde – og samtidig vil vi enormt gerne dialogen med alle de parter, vi skal samarbejde med fremadrettet. Derfor har vi valgt at gøre håndbogen og vejledningen offentlig tilgængelige allerede nu, fortæller Malene Møller, der er direktør for Behandlingsrådet.

Proceshåndbogen og metodevejledningen er i høring fra 15. april til 10. maj, hvorefter Behandlingsrådet forventes at godkende de endelige versioner inden sommerferien 2021.

 

 

Fejl ved indlæsning af Partial View script (fil: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)