Gå til hovedindholdet
Behandlingsrådet 20 SH

Private og offentlige aktører kan tage det første skridt mod at få en sundhedsteknologi evalueret i Behandlingsrådet – der er nemlig åbnet for evalueringsforslag og samtidig er proces- og metodedokumenterne endeligt godkendt

Til rådsmødet i sidste uge blev Behandlingsrådets Proceshåndbog og Metodevejledning godkendt af Rådet efter en høringsperiode, hvor der indkom 21 høringssvar.

– Det har været et stort arbejde, så vi er glade for, at Rådet har godkendt dokumenterne og at de nu er offentligt tilgængelige. Det betyder, at potentielle aktører nu kan orientere sig i de arbejdsgange, vi har i Behandlingsrådet, og dermed også se, hvilken proces, de skal igennem, hvis de vil have en sundhedsteknologi evalueret af Rådet, siger Malene Møller, direktør i Behandlingsrådet.

Proceshåndbogen og Metodevejledningen er bærende dokumenter for ansøgerne, der skal orientere sig i disse, inden evalueringsforslaget udfyldes. Dokumenterne kan ses på Behandlingsrådets hjemmeside.

Åbnet for evalueringsforslag

At Proceshåndbogen og Metodevejledningen er offentliggjorte, betyder også, at der er åbnet for, at der kan indsendes evalueringsforslag til Behandlingsrådet.

– Det er en spændende milepæl, vi er nået til i dag – med den åbner vi op for, at aktørerne kan påbegynde deres ansøgningsproces. Derfor håber vi også, at både private og offentlige aktører vil udforme evalueringsforslag over sommeren, så Rådet kan igangsætte de første evalueringer allerede efter sommerferien, siger Michael Dall, der er formand for Behandlingsrådet.

Evalueringsforslaget er første trin mod at få en sundhedsteknologi evalueret af Rådet: Forslaget danner grundlag for Behandlingsrådets beslutning om, hvorvidt der skal igangsættes en evaluering. Evalueringsforslaget kan udfyldes gennem Behandlingsrådets hjemmeside.

– Evalueringsforslaget er dermed ens adgang til at få en sundhedsteknologi evalueret af rådet. Derfor anbefaler vi også, at man som ansøger kontakter Behandlingsrådets sekretariat, som står klar til at understøtte ansøgerne i arbejdet med evalueringsforslaget, slutter Malene Møller.

Man kan indlede dialog med sekretariatet gennem Behandlingsrådets hjemmeside.