Gå til hovedindholdet
Michael Dall 030621

Rådsmedlemmerne, der udgør Danmarks nye Behandlingsråd, mødtes for første gang i går til rådsmøde i Aalborg, hvor blandt andet habilitetspolitik var på programmet

Behandlingsrådet, der er oprettet for at målrette sundhedsvæsenets ressourcer til de teknologier og indsatser, der giver mest sundhed for pengene, afholdte sit første rådsmøde i går, den 4. maj.

– Det er enormt spændende, at vi nu tager hul på det arbejde, som ligger foran os. Ambitionen er, at Behandlingsrådet kommer til at spille en stor rolle for fremtidens sundhedsvæsen, og det er en opgave, som vi i samlet flok glæder os til at løfte, siger Michael Dall, der er formand for Behandlingsrådet.

Behandlingsrådet består af repræsentanter fra de fem regioner og tæller derudover to patientrepræsentanter, repræsentanter fra de faglige miljøer og styrelser, en repræsentant fra medicoindustrien samt to sundhedsøkonomer.

– Som repræsentant for Danske Patienter ser jeg virkelig frem til at tage aktivt del i Behandlingsrådets arbejde, både når vi skal træffe de svære og de lette beslutninger. Jeg er her for at repræsentere patienternes perspektiv, som er en vigtig del af rådets arbejde, siger Klaus Lunding, formand for Danske Patienter og medlem af Behandlingsrådet. 

Et travlt program

Til dagens møde drøftede medlemmerne blandt andet den proceshåndbog og metodevejledning, som lige nu er i høring, ligesom de godkendte den habilitetspolitik, der skal være med til at sikre tillid til Rådets beslutninger 

– Det er en fornøjelse, at både proces- og metodedokumenterne blev kvalificeret yderligere, men også rost af Rådets medlemmer. Nu afventer vi de høringssvar, som måtte komme i høringsperioden. Jeg er desuden rigtig glad for, at der var enighed om Rådets habilitetspolitik, som vil være med til at sikre tillid, gennemsigtighed og åbenhed om Rådets arbejde, siger Michael Dall.

Behandlingsrådet har som hovedopgave at evaluere sundhedsteknologier.  En opgave, som også har vakt medicoindustriens interesse.

– Vi har ikke åbnet for ansøgninger endnu, derfor skulle Rådet ved dette første møde endnu ikke forholde sig til, hvilke sundhedsteknologier, de vil igangsætte en evaluering af. Vi har dog allerede nu en god kontakt ud i industrien, så vi ved, at der står flere firmaer klar, når vi åbner for ansøgere forhåbentligt i løbet af juni, fortæller Malene Møller, der er direktør for Behandlingsrådet.