Gå til hovedindholdet
Behandlingsrådet 108 Sh

Ved årets sidste møde i Behandlingsrådet valgte Rådet at igangsætte to evalueringer: Henholdsvis en produktkategori og en enkeltteknologi

På rådsmødet den 6. december igangsatte Behandlingsrådet to nye evalueringer:

  • En evaluering af et system til behandling af personer, som lider af afføringsinkontinens og/eller forstoppelse. Evalueringsforslaget er blevet udvalgt fra HTA-listen for 2023, hvor den engelske HTA-organisation NICE har foretaget en lignende evaluering. Rådet har anbefalet, at fagudvalget laver evalueringen som en produktkategori, hvor sammenlignelige teknologier puljes og sammenlignes med komparator. Udpegende lægevidenskabelige selskab, der gennem LVS skal finde formand til fagudvalget, afklares af Behandlingsrådets sekretariat.
  • En evaluering af orthokeratologiske linser til børn. OrthoK-linsen er en formstabil kontaktlinse, der kan korrigere for nærsynethed og bygningsfejl under barnets søvn. Evalueringsforslaget er indsendt af Sygehus Lillebælt og igangsættes som en evaluering af en enkeltteknologi. Formanden for fagudvalget udpeges af LVS gennem Dansk Oftalmologisk Selskab.

I evalueringsarbejdet vil Behandlingsrådet afdække Patientperspektivet, det Organisatoriske perspektiv, Klinisk effekt og sikkerhed, samt Sundhedsøkonomi.

- Vi i Rådet er glade for at igangsætte to evalueringer, der begge rummer potentiale inden for de perspektiver, som Behandlingsrådet afdækker – det er en god måde at runde 2023 af på,  siger formand for Behandlingsrådet, Michael Dall, og fortsætter:

-  Samtidig ser vi ind i  en rigtig spændende start på 2024, hvor vi kan se, at der i første halvår ser ud til at lande tre evalueringer og tre analyser – og vi ser frem til at kunne levere Behandlingsrådets anbefalinger herfra

Man kan løbende følge Behandlingsrådets arbejde med de aktuelle evalueringer og analyser på Rådets hjemmeside. Her finder du også Rådets anbefalinger, der bliver publiceret løbende.