Gå til hovedindholdet

Analyse 2024: Ulighed i behandlingen relateret til socialt netværk og social støtte

Behandlingsrådets analyse vedrørende ulighed i sundhed for 2024 omhandler temaet ”Ulighed i behandlingen relateret til socialt netværk og social støtte”.

Analysen udarbejdes i samarbejde med et fagudvalg af eksperter på området med Mogens Vestergaard, professor i almen medicin ved Aarhus Universitet, praktiserende læge i Lægefælleskabet i Grenaa som formand, og med Dansk Center for Sundhedstjenesteforskning, Aalborg Universitet, som samarbejdspartner i projektet.

Analysen kommer til at består af to delstudier:

  1. Et kvantitativt studie, der har til formål at undersøge, hvilken betydning børns sociale netværk har for den behandling, de modtager i det danske sundhedsvæsen i forbindelse med astma, diabetes, inflammatorisk tarmsygdom eller gentagne akutte kontakter til sundhedsvæsenet.

  2. Et kvalitativt studie, der har til formål at undersøge, hvilke bagvedliggende mekanismer, der har betydning for ulighed i behandlingen af børn med astma i det danske sundhedsvæsen relateret til deres sociale netværk og sociale støtte.

Du finder Behandlingsrådets undersøgelsesdesign vedrørende ulighed i behandling relateret til socialt netværk og social støtte her.

Du finder fagudvalget for ulighed i behandlingen relateret til social støtte og sociale netværk her.