Gå til hovedindholdet

Gavepolitik for ansatte hos Behandlingsrådet

Her kan du læse om Behandlingsrådets gavepolitik. Herunder om reglerne for modtagelse af gaver som ansat hos Behandlingsrådet.

Det er ikke tilladt for offentligt ansatte at modtage gaver eller andre fordele fra borgere, samarbejdspartnere eller virksomheder i forbindelse med ens ansættelse.

Gavebegrebet og andre fordele er dækkende for både fysiske ting, som for eksempel chokolade, vin og bøger og ikkefysiske ting, som for eksempel tilbud om rabatter, rejser, kurser eller forplejning. Det er ikke tilladt for ansatte hos Behandlingsrådet at modtage gaver eller andre fordele, der kan påvirke eller betvivle deres saglighed, uafhængighed, arbejde eller dømmekraft.

Det er tilladt at modtage mindre gaver i særlige tilfælde for eksempel:

  • I forbindelse med arrangementer af personlig karakter såsom runde fødselsdage, jubilæer eller lignende lejligheder.

  • Ved beskedne gaver fra forretningsforbindelser m.v. i forbindelse med højtider som jul eller nytår, hvis det ikke er til en bestemt medarbejder eller i forbindelse med en sag eller et igangværende projekt.

  • Derudover er det tilladt at modtage mindre gaver fra for eksempel udenlandske gæster (værtsgaver), ligesom der kan modtages tilsvarende mindre gaver fra værtslandet i forbindelse med tjenstlige besøg i udlandet.

  • Gavebegrebet og andre fordele omfatter ikke ydelser i form af for eksempel en flaske vin eller en buket blomster, der kan betragtes som honorar for et oplæg eller foredrag, som den ansatte afholder i forbindelse med sin ansættelse eller deling af særlige viden.

Vi henviser til ”God adfærd i det offentlige” fra december 2017.